Sessie 2.1 | Arcadekast

Hoe kan kunst en technologie ingezet worden voor leerlingen met autisme spectrum stoornis in het voortgezet onderwijs. Jan Willem Otto, muziek en technologie-docent en Wytske de Man, ontwikkelaar kunst- en maakonderwijs gaan in deze presentatie dieper in op het project Mediakunst dat zij ontwikkelden vanuit Stichting Tamino voor het Leo Kanner College in Leiden in samenwerking met Waag Society. Ze geven allerhande voorbeelden van lessen die ze gemaakt hebben en onderwerpen en technieken waar ze mee aan de slag gegaan zijn en hoe dit in de praktijk werkte; wat sloeg aan bij de leerlingen en wat niet? En waarom? Denk aan opdrachten als het hacken van spellen, programmeren, tekenen op basis van regels, verf maken met natuurlijke grondstoffen, techniek solderen en muziekmachines maken. 

Jan Willem en Wytske lichten een actuele lessenserie toe: ‘het maken van een Arcadekast’, een houten arcadekast met daar op games voor de hele school. Deelnemers aan de presentatie gaan zelf ook aan de slag met het maken van een eigen spel.

Deze workshop

  • Wordt gegeven door:
    Jan Willem Otto en Wytske de Man
  • Is geschikt voor VSO 
  • Voor deze sessie zijn in totaal 18 plekken beschikbaar. Je kunt je aanmelden voor de workshop als je in het bezit bent van een ticket.

Tickets bestellen

NEXT STOP 2022 wordt georganiseerd door: