Sessie 2.8 | Maak kennis met prikkelvriendelijke cultuureducatie

Sluit aan bij de belevingswereld van de over- of onderprikkelde leerling
Wat betekent prikkelvriendelijke cultuureducatie? Wat kun jij, als culturele aanbieder doen om aan te sluiten bij de behoeftes van de prikkelgevoelige leerling?

En wat zijn de mogelijkheden tot maatwerk waar jij, als leerkracht van de klas, om kan vragen? Weet jij wat je leerlingen nodig hebben voor een succesvol bezoek aan het museum of een gastles van een kunstvakdocent in de klas?

Iris van Heesch van Stichting Onbeperkt Genieten daagt je uit om anders te kijken naar de wijze waarop invulling gegeven kan worden aan cultuureducatie met meer maatwerk voor speciaal onderwijs.

Samen met Cultuurschakel (Den Haag) laten we voorbeelden zien van de afgelopen 2,5 jaar hoe de stijging van deelname van leerlingen uit het speciaal onderwijs aan cultuureducatie activiteiten gerealiseerd is. De focus ligt voornamelijk op het primair onderwijs, het huidige onderzoek van Onbeperkt Genieten naar cultuureducatie in het VSO wordt kort toegelicht.

Deze workshop

  • Wordt gegeven door:
    Iris van Heesch van Stichting Onbeperkt Genieten
  • Is geschikt voor SO, SBO, VSO en Pro
  • Voor deze sessie zijn in totaal 17 plekken beschikbaar. Je kunt je aanmelden voor de workshop als je in het bezit bent van een ticket.

Tickets bestellen

NEXT STOP 2022 wordt georganiseerd door: